Napelem hírek

Napenergia újságok tudatos kíváncsi felelős napelemeseknek

Napenergia plusz program 2024 – Így spórolj 5 millió forintot

Mi az a napenergia plusz program? Én is pályázhatok rá? Mekkora összeget nyerhetek? Megtérül a napelemes beruházásom? Minden információ egy helyen a jelenlegi magyar napelemes pályázatról. Ne maradjon le, hiszen a nyertesek száma korlátozott!>>
rólunk step solar hozzád igazodunk

Mi az a napenergia plusz?

A napenergia plusz program, háztartásoknak szóló napelemes pályázati lehetőséget kínál a költségek 66%-ának fedezésével, azok számára, akik most létesítenének új napelemes rendszert, szigorúan csak akkumulátorral.
A programról elsőnek 2023 októberében hallhattunk, a pontos részletek azonban sokáig ismeretlenek voltak. 2023 december 5-én Lantos Csaba energiaügyi miniszter a közösségi oldalán jelentette be, hogy elérhetőek a napenergia plusz program részletek a hivatalos pályázati oldalon. (Napenergia Plusz Program (nffku.hu)).
A pályázat folyamán 75,8 Milliárd forintot osztanak szét lakossági felhasználók részére, vissza nem terítendő támogatásként. Az előregisztráció 2024 január 15-én indul.
Javasoljuk, hogy keress fel minket még január 15 előtt regisztrációs szándékoddal, kötelezettségmentesen, ugyanis a pályázatok elbírálása beérkezési sorrendben történik. Amennyiben érdeklődsz, le ne maradj!

Mire igényelhetem a napenergia plusz támogatást?

A támogatást kisméretű akkumulátoros napelemes rendszer létesítésére igényelheted. A rendszer méretek is meghatározásra kerültek. A pályázat megfogalmazásában:
„ Jelen Program keretében támogatható HMKE (háztartási méretű napelemes rendszer) telepítése minimum 4, maximum 5 kW teljesítményű inverterrel, minimum 7.5 maximum 10 kWh kapacitású tárolóval. A napelem panelek teljesítménye az inverter teljesítményének maximum 120%-a lehet.”
Ezek a teljesítmények, 10-15 átlagos méretű napelem panelt jelentenek.

Kik pályázhatnak?

A támogatásban bárki részesülhet, aki új napelemes rendszer telepítését tervezi. Fontos azonban, hogy sem csere, sem bővítés, sem átalakítás nem támogatott!

Amennyiben ingatlanod egyben vállalkozás telephely, székhely, fiókhely, úgy a beruházásra pályázati támogatás nem igényelhető. Ilyen esetben esetleg a vállalkozás költöztetésével teheted alkalmassá ingatlanod, a pályázat elnyerésére.

1. Támogatás részletes feltételei – pályázóra vonatkozóan

 • Nagykorú
 • Magyar adójellel rendelkezik
 • Érintett ingatlanon résztulajdonnal, vagy haszonélvezeti joggal rendelkezik
 • Érintett ingatlanon állandó lakóhellyel rendelkezik
 • Egy személy csak egy pályázatot igényelhet
  • Pályázó ügyfélkapus regisztrációval rendelkezzen.

Kizáró okok

 • 60 napot meghaladó köztartozása áll fenn
 • amennyiben az ingatlan tulajdonosai közt vállalkozás is van.

Támogatás részletes feltételei – ingatlanra vonatkozóan

Fontos! Egy ingatlanra csak egy támogatás igényelhető!

Kizáró okok:

 • amennyiben az ingatlan telephely, székhely, fiókhely stb.. is (ev, kft, stb..)
 • amennyiben ingatlan tulajdonosai között vállalkozás található

A piszkos anyagiakról

Az állam a költségek 66%-át fedezi, a fenti rendszerek árát figyelembe véve így kb.    3 000 000 – 5 000 000 ft támogatásban részesülhetsz. A támogatáshoz szükséges önrész következésképp 1 500 000 – 2 500 000 ft között mozog.

A napelemes akkumulátor rendszer további előnye, hogy akkor is lesz elérhető elektromos energiád, amikor a környékeden áramkimaradás tapasztalható. Hibrid inverter és akkumulátoros tároló segítségével, jelentős időre ilyen esetben is biztosítva lesz az áramellátásod. – A fény az utcában 😉
A támogatásban elnyert összeg, jelentősen növeli ingatlanod értékét is, mely ugyancsak fontos szempont lehet számodra.
A napenergia plusz programban előfinanszírozásra sincs szükség. A támogatást közvetlenül a kivitelezőnek folyósítja az állam. A folyósítás több részletben történik, a vállalkozási szerződésben azonban a felek megállapodhatnak előleg fizetés lehetőségéről. (előleg nem keverendő az előfinanszírozással)

Összegzés

Ne habozz, ha napelemes rendszert szeretnél, most 5 000 000 forintot is spórolhatsz egy olyan rendszerrel, amely 7-10 év alatt megtérül.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kapcsolódó cikk:

További cikkek itt:

Napelemes rendszer, napelem panel a tetőn

Napelem hírek, aktualitások – 2023 december

Milyen hírek vannak a napelem rendszerekkel kapcsolatban? Milyen napelem elszámolási rendszer van Magyarországon? Ki felel a napelemes ügyekért? Mit lehet tudni a napelem rendszer egyes elemeiről?
Ha kíváncsi vagy, 2023 decemberében mi a helyzet a napelem rendszerekkel, a legjobb helyen jársz. Cikkünkből minden kiderül!

Tovább olvasom »

Küldj üzenetet

step színes logó 2023.12.4
Fedezd fel a Nap erejét, és hasznosítsd energiáját minden nap! Élvezd napelem rendszered számos előnyét! Napelemed telepítésében nem vagy egyedül, ránk számíthatsz!
Lépj velünk a Nap felé!

kapcsolat

step színes logó 2023.12.4

Fedezd fel a Nap erejét, és hasznosítsd energiáját minden nap! Élvezd napelem rendszered számos előnyét! Napelemed telepítésében nem vagy egyedül, ránk számíthatsz Lépj velünk a Nap felé!

kapcsolat

©2023 STEP SOLAR Minden jog fenntartva

website: MakeupYourSite

+36 20 253 0593